top of page

colour and styling.

personally yours.

  • Foto van schrijver-Melanie-

- Yessss...ik ben een Personal Imago Stylist!

Bijgewerkt op: 23 nov. 2021


Als mensen horen dat ik Personal Imago Stylist ben, krijg ik vaak de vraag: 'Is jouw advies ook iets voor mij dan?' (euh, waarom niet?!) of "Oh, maar let niet op mijn outfit vandaag want ik heb vanochtend snel iets uit mijn kast getrokken omdat ik aan de late kant was!' (je hoeft je niet te verontschuldigen ten opzichte van mij!)


Mij valt op dat mensen niet altijd een goed beeld hebben van mij (als styliste) en op basis daarvan heb ik een beetje research gedaan waar onderstaand blog over gaat...so read all about it...!Verwachtingspatroon

"Jij draagt dus ook vaker een jeans?!"

Laten we eerst maar eens beginnen bij het begin, want waarom zou ik niet eens een dag kunnen hebben dat ik even niet weet wat voor outfit ik uit de kast zal toveren? We wonen natuurlijk wel in Nederland waar het nogal wisselvallig weer kan zijn. Dus als je 's ochtends de deur uitgaat in je winterjas met dikke sjaal, kan het zomaar zijn dat het een paar uur later tijd is voor een lekker zomers shirtje!


Tuurlijk heb ik ook wel eens van die dagen dat ik het liefst een lekkere wijde trui en een comfy broek aantrek, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd wel nog steeds mij eigen touch toevoeg aan de makkelijke outfits (om ze zo maar te noemen) . Zo zul je mij bijvoorbeeld nooit de deur uit zien gaan zonder mijn sieraden (dan voel ik me kaal!) en no chance dat je me ziet zonder een vleugje make-up. Beetje mascara en lipgloss doet wonderen!


En neehee, ik loop echt niet altijd in een cocktailjurk met pailletten en pumps, maar ik weet wel wat mij staat, wat mijn kleuren zijn en waar ik me goed in voel. Dan kun je het al niet snel meer fout doen, toch?! Dus wat is een verwachtingspatroon als je lekker jezelf bent en je goed voelt in wat je draagt?

En als we een feestje hebben, komen de pumps weer tevoorschijn...maar ook die worden tijdens het feest omgeruild voor platte sandaaltjes...!


"Als je kleding draagt waarin je je goed voelt, staat deze kleding je al een stuk mooier..."

Ik krijg tevens vaak de vraag "Vind je het outfit dat ik nu draag bij me passen?!' als men hoort wat voor beroep ik heb. Deze vraag is zo ontzettend persoonlijk en ik stel dan ook altijd de tegenvraag "Waarom zou het niet bij je passen?" Zo gaat men er zelf eens kritisch naar kijken, want ik kan natuurlijk niet binnen een minuutje antwoord geven of het de juiste kleur- en kledingkeuze is. Want wie ben ik om te zeggen dat het anders misschien beter zou zijn?!


In mijn beroep is er geen goed of fout, ook al kan ik natuurlijk wel toelichten waarom je wellicht andere keuzes (qua kleur en kleding) zou kunnen maken en/of meer uit je outfit zou kunnen halen...zodat de kleding die je draagt ervoor zorgt dat je straalt! Dat is mijn beroep...dat is wat ik doe, waar mijn passie ligt en daar ben ik goed in!


-Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens unieke en mooie eigenschappen heeft die hij/zij mag laten zien en dat we een beetje lief voor elkaar moeten zijn met ons 'snelle oordeel' over iemands kleding en uiterlijk. Je weet nooit de achterliggende reden van de kleding die iemand draagt en het beeld dat degene uitstraalt...-


Just be you!


-Liefs Mel-

169 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page