top of page

colour and styling.

personally yours.

  • Foto van schrijver-Melanie-

-Shoppen & you!-Het blijkt dat het voor veel mensen best lastig is om voor zichzelf te gaan shoppen en vervolgens dan ook helemaal happy te zijn (en blijven!) met alle aankopen. En dan bedoel ik niet dat ze het moeilijk vinden om gezellig de stad in te duiken op zoek naar leuke kleding die op dit moment helemaal hip is... maar om ook écht kleding te kopen die bij ze past...maar om GERICHT en met een SHOPPING-list te shoppen.


Nu hoor ik je denken: 'Maar ik zou niet weten hoe ik dat voor mezelf kan gaan doen!'

Nou..lucky you! Want vandaag zal ik wat tips & tricks met jullie delen omtrent je eigen Personal Shopping routine, wat je in de toekomst kan helpen om gerichter kleding te kopen voor jezelf en om dus ook echt gelukkig te blijven met de inhoud van je shoppingbags aan het einde van een (gezellige maar slopende!) dag...


Waar te beginnen?!

Neem eens een middagje de tijd om jouw garderobe goed te bekijken. Desnoods haal je je hele kledingkast leeg (en leg je de inhoud ervan op bed) en ga je hem helemaal op nieuw inrichten. Wellicht staat je kledingkast (incl. inhoud) er al lang zo bij en vult hij zich met kledingstukken van de afgelopen jaren die nu niet meer bij jou passen, terwijl je je dat niet echt hebt gerealiseerd.

Tijd om aan de slag te gaan dus!


- Hoe lang heb ik dit kledingstuk al niet meer aangehad?-

Jaja...daar komt de bekende regel..die ook nog écht blijkt te werken als je hem uitvoert... :

Heb je iets langer dan 1 jaar niet gedragen? Dan heeft dat waarschijnlijk een goede reden...het zit niet lekker / past niet meer bij je / is niet meer je kleur en/of je stijl... en waarschijnlijk ga je het ook niet meer dragen, dus kun je er het beste afstand van doen...!


Maarrrrrr... (ja er is nog een kleine kans dat je het kledingstuk toch kunt houden!).. als je er nou écht geen afstand van kunt doen omdat het wél lekker zit, wél je kleur is en omdat het wél nog past... zal het waarschijnlijk een kledingstuk zijn dat moeilijk te combineren is.

Houdt het kledingstuk apart en ga eens kijken hoe je er zelf een leuke combinatie mee kunt maken. Wellicht heb je iets in je kast hangen dat er bij past en anders neem je het kledingstuk de volgende keer mee de stad in zodat je het bij de hand hebt om er een leuke kledingcombi van te maken. Vraag de verkoopsters eens om advies, zij hebben ook meestal wel leuke tips waar je zelf niet aan zou denken.


-Zakelijk of prive?!-

Veel mensen hebben de zakelijke en privé garderobe door elkaar hangen, waardoor je absoluut geen goed overzicht hebt van wat er in je kledingkast hangt. Voor iedere baan zijn de kledingvoorschriften anders, dus bepaal voor jezelf of het verstandig is om je colbertjes, blousejes en pantalons tussen bijv. de joggingbroeken, truien, uitgaansjurkjes en maxidresses te hangen. Houdt het overzichtelijk! Deze tip zorgt er trouwens ook voor dat je 's ochtends sneller je outfit voor die dag hebt uitgekozen.


Maak een overzicht van de kleding die je op je werk nodig hebt en van de kleding die je privé draagt. Komt dit overeen met het aantal uren dat je werkt, of heb je maar 2 colbertjes en 1 blouseje terwijl je 40 uur op kantoor zit? Dan is het tijd om te gaan shoppen en dan ga je nu eens niet voor die comfy trui en sneakers waar je er al heel veel van hebt...


Als het voor jou niet duidelijk is wat er nou op je werk van je verwacht wordt qua kleding: vraag het gewoon eens aan je werkgever! Dat wordt alleen maar gewaardeerd, omdat je dan laat zien dat je representatief wilt overkomen.


-Is it me?!-

Je hebt het mij al zo vaak horen zeggen, maar het is echt zoooo belangrijk...:

Zorg dat de kleding die je draagt bij JOU past...! Bij wie je bent, hoe je je voelt, bij je figuur, je rondingen, je uitstraling en bij je huidige levensstijl. Je hoeft geen hakken aan als je een honden-uitlaat-service hebt, op een kinderdagverblijf werkt of de hele dag moet staan op je werk, alleen maar omdat je hebt gelezen dat een hak heel vrouwelijk is (en jij je net hebt voorgenomen om je wat vrouwelijker te gaan kleden!).


Je hoeft je niet in mantelpakje te hijsen en je de hele dag 'opgelaten' te voelen omdat je je er zo in opgesloten voelt, alleen omdat jou collegaatje ook mantelpakjes draagt en zij er in straalt. Waarschijnlijk straalt zij er zo in omdat ze zich er ook daadwerkelijk prettig in voelt, maar kun jij net zo vrouwelijk overkomen in een mooi pak met top en accessoires (omdat je je daarin wel lekker kunt bewegen!)


Leg de lat voor jezelf niet zo hoog en trek aan waar jij je fijn in voelt, want dat zul je uitstralen!

Ben je iemand die altijd kiest voor dezelfde 'veilige' kleur- en kledingstijl omdat je dat zo gewend bent en omdat je niet weet hoe het anders kan... gooi dan niet in een keer helemaal het roer om en ga voor felle kleuren en pailletten, maar zorg voor verandering in kleine stapjes...zodat je je daarmee vertrouwd gaat voelen.

Kijk eens naar jezelf...wie je op dit moment bent en wat je wilt uitstralen!


Heb je uiteindelijk een duidelijk beeld van de inhoud van je garderobe? Kijk dan eens goed naar wat je nog nodig hebt. Want wie wordt er happy van een kast vol tops en blouses die je maar met 1 goede broek kunt combineren?!


Maak een shoppinglist van items die ontbreken in je kast, zodat je gericht kunt gaan shoppen. Je zult zien dat je ein-de-lijk ziet wat je nodig hebt en waar je er te veel (of te weinig!) van in je kast hebt hangen.


Kijk eens in je vrije tijd op bijvoorbeeld Pinterest of verzamel afbeeldingen uit tijdschriften en maak je eigen moodboard met outfits die je leuk vind! Zo kun je daar eens gericht naar op zoek gaan in de stad. Voorkomt een hoop impulsaankopen/ miskopen eb bespaart je veel geld!


-Last but not least...-

Ga altijd de stad in om voor jezelf te shoppen met iemand die jou goed kent en waar je een goede klik mee hebt. Accepteer van elkaar dat jullie waarschijnlijk beide jullie eigen kledingstijl hebben (en dus andere winkels waar jullie naar binnen willen!) en probeer elkaar vooral geen dingen aan te smeren waarvan je achteraf spijt krijgt (want je garderobe is net uitgeruimd van alle impulsaankopen!).


En als je dan toch de stad in gaat met iemand waarvan je weet dat degene anders in het shopping-thing staat, maak er dan een gezellige dag van en ga een keer met YOU, YOURSELF en je gloednieuwe SHOPPINGLIST terug de stad in!


-Liefs Mel-

170 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page