top of page

colour and styling.

personally yours.

-Personal Goals of Fashionable Ladies-Een tijd geleden benaderde Stefanie en Saskia van Saturdaysforshopping mij voor een persoonlijke styling opdracht. De dames zijn zelf heel hip, volgen de trends, hebben verstand van mode, weten wat ze leuk vinden en zien er altijd tip top verzorgd uit, dus mijn eerste gedachte was meteen ‘Op welk gebied hebben zij advies nodig?!’ Leuk om eens te kijken wat ik voor ze kan betekenen...! Lees je mee?!

De dames hebben een eigen Instagram site -Saturdaysforshopping- waarop ze wekelijks foto's plaatsen van hun shopping experiences in verschillende steden en waarop ze telkens in fashionable outfits te zien zijn.


Na een uitgebreide kop koffie, werd mij duidelijk dat ze beide eigenlijk niet zo goed wisten wat hun eigen stijl is en dat ze daardoor vastlopen op het gebied van

kledingkeuzes maken. Ze willen dichter bij zichzelf blijven en zijn benieuwd wat ze qua silhouet, proporties en kleuren nou echt mooi staat. Ook willen ze meer leren over kledingcombinaties maken, zonder er al te veel over hoeven na te denken!


Stefanie: " In de toekomst zou ik me graag in kledingwinkels zelfverzekerder voelen, door gerichte en goede kledingkeuzes te maken. Daardoor kan ik vervolgens ook eens tegen een verkoper zeggen “sorry maar dit is niet wat bij mij past’ en zodat ik niet thuis kom en denk: ‘dit had ik eigenlijk niet nodig!’.


Want tsja, als je veel kleding leuk vind, ben je ook gevoelig voor de nieuwste trends die in de winkel hangen...en dat leidt bij Stefanie en Saskia dus ook vaak tot ‘miskopen’ en aankopen die ze dan weer niet kunnen combineren met hun eigen garderobe (die ze trouwens privé en zakelijk combineren).


Leuke uitdaging dus om eens te kijken wat ze van een uitgebreide kleur- stijl- en imagosessie vinden!


Klaar voor de start?!

De dames gingen om de beurt zonder make-up voor de spiegel zitten en we keken met behulp van de uitgebreide kleurkragen naar hun huid, haar en ogen.


Al snel werd de dames duidelijk wat kleur in je kleding voor je kan doen en wat ze al die tijd 'verkeerd' deden. Zo kwam Saskia erachter waarom ze zelf vaker koos voor kleuren die achteraf helemaal niet goed matchen bij haar huidtype.


Door haar de juiste kleuren te laten zien met behulp van de kragen, kon ze niet alleen zien welke kleuren haar pas echt laten stralen en er voor zorgen dat haar huid en ogen mooi uitkomen, maar kan ze door haar Personal Color Card in de toekomst ook een selectie maken van de kleuren die ze in de toekomst het beste in de rekken kan laten hangen!


De Personal Color Card laat namelijk alleen jouw persoonlijke kleuren zien en deze kun je dus handig in je tas meenemen als je gaat shoppen. Je houdt het kaartje tegen de kleding aan die je wilt kopen om te kijken of het je kleuren zijn en zo voorkom je dat je thuiskomt met een kleurtje wat uiteindelijk toch niet zo ge-wel-dig bij je staat als wat je in de winkel dacht! Easy, toch?!


Stefanie vond het prettig om te zien welke kleuren haar wat meer sprankeling geven, zodat haar outfits net even dat tikkeltje extra krijgen: "Vaak kies je voor dezelfde kleurcombinaties en zie je even niet meer hoe het anders kan. Ik miste vaak net die sprankeling of iets extra's en door de kleuranalyse weet ik nu waardoor dat kwam!"


Step 2...

Samen bekeken we de Instagram pagina van Saturdaysforshopping om samen de (toch wel uiteenlopende!) stijlen te bekijken die ze daar laten zien. Het is natuurlijk super fijn als alles je staat en je alles kunt en wilt dragen, maar dat maakt het wel lastig om dicht bij je eigen stijl en persoonlijkheid te blijven. Dus gingen we aan de slag om wat rust, richtlijnen en structuur aan te brengen in hun eigen stijl en hun (uitgebreide!) garderobes....

- Hier een kijkje op de foto's van Stefanie en Saskia -


Nadat ik de dames (uiteraard op verzoek!) volledig had opgemeten en eens goed onder de loep had genomen, waren we al een heel eind! Er bleef niets onbesproken en alle informatie die ze kregen met betrekking tot hun silhouet, kledingstijl, kledingcombinaties, make-up en lipstick, materialen en alle tips & tricks werden direct opgeschreven in hun persoonlijke stijlboek.


Zo hebben ze een persoonlijk naslagwerk met alle informatie zodat ze zelf in de toekomst met hun kleur en outfits aan de slag kunnen!


Na onze sessies zijn Saskia en Stefanie meteen hun kledingkast ingedoken om een kritische blik te werpen op hun eigen garderobe. Want wat hangt er al jaren, maar dragen ze nooit? Waarom kiezen ze vaak voor hetzelfde outfit? Kunnen ze alle kleding goed combineren of wat hebben ze daarvoor nodig? Ze hebben een shoppinglist gemaakt om gerichter te gaan shoppen en zo erachter te komen wat ze nog nodig hebben om goede combinaties te maken.


Kortom: ze hadden genoeg adviezen om er lekker mee aan de slag te gaan!


Tot slot...

Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke doel als het gaat om kleding en/of stijl en zelfs deze 2 fashionista’s hebben er voor zichzelf veel uit kunnen halen! Ze kunnen lekker aan de slag met alle adviezen voor een nog beter shopping resultaat, maar vooral wat meer structuur en richtlijnen in hun bestaande garderobe!


Stefanie: " Op gevoel kun je al veel van je styling goed doen, maar als je (net als ik!) veel stijlen kunt hebben en als heel veel je staat is het best moeilijk om je eigen stijl te ontwikkelen. Ik heb nu meer kennis en ook de tools in handen om gerichter mijn garderobe aan te vullen en daarin bewustere en betere keuzes te maken!"


Saskia: "Kleding laat zien hoe je bent en vooral de manier waarop je iets draagt, bepaalt hoe je overkomt op anderen! Vandaar dat een persoonlijk advies echt aan te raden is!"


Over een tijd zal ik eens gaan kijken hoe het met ze (en hun garderobe!) gaat en zal ik ook samen met Stefanie haar nieuwe kledingkast gaan inrichten (aangezien ze gaat verhuizen)... natuurlijk volgt er dan weer een leuk blog!


" Trek iets positiefs aan, dat past altijd! " (Quote van Saturdaysforshopping)


-Liefs Mel-

154 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page