top of page

colour and styling.

personally yours.

  • Foto van schrijver-Melanie-

-Me & My first blog-Het idee om te starten met Color Consult & Personal Styling is ontstaan doordat ik altijd graag en met veel enthousiasme en passie mijn kennis en inzichten m.b.t. kleur, kleding, stijl en mode deel met andere mensen. Het fascineert me om te zien hoeveel verschillende en unieke mensen er zijn, die allemaal op hun eigen manier hun persoonlijkheid uitstralen door de kleuren en kleding die ze dragen.


De eerste indruk

“Het is mooi om te zien dat mensen al een indruk bij de buitenwereld hebben gewekt zonder een woord te zeggen...”

Door kleding kun je een beeld overbrengen aan de mensen om je heen. Maar wat mij de afgelopen jaren is opgevallen is dat mensen vaak niet uitstralen wie ze daadwerkelijk zijn. Ik vind het interessant om te weten te komen waarom iemand zich op een bepaalde manier kleedt. Is dat omdat degene niet weet hoe hij/ zij zich anders zou kunnen kleden en toch dicht bij zichzelf kan blijven? Of is dat omdat hij/ zij zich vasthoudt aan een stijl die in de loop van de afgelopen jaren zo gegroeid is? Of wellicht omdat er een bepaald modebeeld is waaraan degene wil voldoen?


Maar ik vraag me dan af of het ook de stijl is die matcht met het innerlijk en het uiterlijk. Is er balans? Straalt degene hetzelfde uit als hoe hij zich daadwerkelijk voelt? Het zou toch zonde zijn als je je niet prettig voelt in de kleding die je draagt of als je je blijft vasthouden aan een bepaalde kledingstijl omdat je niet weet hoe het anders kan?


Inspiratie

"Laat mij je een stukje van jezelf teruggeven!"

Toen ik een aantal mensen ontmoette die tegen mij zeiden dat ze het helemaal niet leuk vinden om te shoppen en dat ze er geld voor zouden geven om iemand het te laten doen, bood ik natuurlijk aan om voor ze te gaan shoppen. Want hoe kan het dat iemand het niet leuk vind om te shoppen?!

Ik ging op onderzoek uit en kwam telkens weer bij het feit uit dat ze dan niet goed weten wat nou hun juiste kleur- en kledingkeuze voor hun silhouet zou kunnen zijn, dat ze niet weten wat bij hun huidige levensstijl past of dat ze zich laten meeslepen door wat er in de mode is en achteraf spijt hebben van impulsaankopen. Dat zijn kennelijk de meest voorkomende zaken waar veel mensen tegenaan lopen en het daardoor wellicht even niet meer weten. Er zijn natuurlijk talloze andere persoonlijke redenen om het moeilijk of zelfs niet leuk te vinden om de stad in te gaan om voor jezelf kleding te kopen, maar het is zo zonde, want het kan zo simpel en leuk zijn! Ik help je er graag bij!

Het leukste compliment dat ik tot nu toe dan ook heb gekregen is: 'Bedankt, je hebt me echt een stukje van mezelf teruggegeven dat ik kennelijk een tijdje geleden al was kwijtgeraakt!'


"Durf, ontdek en straal!"

Dat zijn inmiddels de kenmerkende woorden geworden waar ik elke keer op terug blijf komen bij adviezen. Durf eens om een klein stapje uit je comfortzone te zetten, om te ontdekken wie je nu bent, wat je leuk vindt, wat je wilt uitstralen en laat dat zien in je outfits. Geef jezelf eens een complimentje, want dat is ontzettend belangrijk! Waarom zou je je vrienden wel een complimentje geven als ze er leuk uitzien, maar jezelf niet?! Probeer het maar eens!


Ik zou het leuk vinden als jullie mijn blogs volgen en delen! Thnx!


- Liefs Mel -

231 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page