top of page

colour and styling.

personally yours.

 • Foto van schrijver-Melanie-

-Comfy of stylish?!- (Corona) Fashion

Laten we eerlijk zijn…het is een bijzonder bizarre periode waarin we ons met z’n allen op dit moment in begeven... Corona… het beheerst ons sociale leven, ons zakelijke leven, onze gemoedstoestand en het verpest de balans waaraan we altijd zo hard werken om deze goed te houden…


Deze periode zorgt ervoor dat we soms de neiging hebben om de hele dag in een comfy outfit rond te lopen dat ons niet bepaald flatteert of accentueert op de gebieden waar we het nodig hebben! Maar ja, wat doe je als je toch niet de deur uit hoeft omdat je thuis werkt en/ of je bedrijf even stil ligt?! Juist; makkelijke kleding aan, haar in een knot, lekkere dikke huissokken aan en het kan er weer door voor die dag!


Je gaat jezelf echt niet in een stylish outfitje ‘hijsen’ als je toch thuiswerkt en nergens heen hoeft… en voor die ene Google Meet afspraak doe je toch gewoon even snel wat lippenstift op of een snelle blush?! Toch?!

Maaaaarrrrr…. denk terug aan de tijd dat ons sociale leven nog 'normaal' was....hoe vrouwelijk en fijn voel je je als je een avondje uitgaat en je een mooie outfit uit de kast trekt (inclusief de lingerie met een kantje!), je make-up mooi bijwerkt, een lekkere parfum gebruikt en extra moeite doet op je kapsel?! Je voelt je dan op en top vrouw en daardoor voel je je meteen een stuk zelfverzekerder, vooral als je dan ook nog complimenten krijgt over hoe je eruit ziet!


Wat nou als je JUIST in deze moeilijke, verwarrende en bizarre periode eens iets beter voor jezelf zorgt en jezelf elke dag een goed gevoel geeft?! Ondanks dat je afstand moet houden van iedereen en ondanks dat je misschien een dag niet de deur uitkomt en thuis werkt? Jij hebt het zelf verdiend om je goed te voelen…elke dag weer! Het is zo'n lekker gevoel om lekker in je vel te zitten en om dit uit te kunnen stralen!


Je hoeft niet elke dag je kantoorkleding aan te trekken met een blouse, een blazer en je high heels als je weet dat je die dag niet verder komt van de keukentafel tot aan het koffiezetapparaat… maar zorg er wel voor dat je elke ochtend eens een kwartiertje langer aan je eigen uiterlijk besteed. Doe het niet voor iemand anders, maar voor jezelf! ‘Hoe dan?!’ hoor ik je vragen… nou bij deze een aantal Coronaproof Style Tips van mij voor jou:

 • Start je dag met een goed humeur (no matter wat er op de planning staat!), want dit beïnvloedt de rest van je dag!

 • Kijk in de spiegel met een frisse blik en benoem wat je mooi vindt aan jezelf (wees lief en benoem niet telkens wat je niet mooi vindt of wat er beter kan!)

 • Kies kleding waarin je je prettig voelt, want dit staal je dan ook uit. Mocht dit een comfy (saaie) trui zijn, doe er dan bijv. een leuk kraagje onder of pimp het met leuke accessoires voor een leuke touch.

 • Indien je niet van de make-up bent; kies toch eens voor een mooie blush op je wang en een mascara die net even die extra touch geeft voor een frisse uitstraling!

 • Geef je nagels een leuke, vrolijke kleur! Elke keer als je iets doet, word je happy als je een leuk kleurtje op je nagels ziet en het ziet er ook nog eens verzorgd uit!

 • Spuit een vleugje van je lievelingsparfum op....heeeeerrrrlijk....!

 • Draag sieraden, al is het maar een klein glinsterend oorbelletje of een leuk armbandje!

 • Kies eens voor een leuk kleurtje in je outfit (wat je normaal nooit zou kiezen) en kijk of je je daar prettig bij voelt of in elk geval vrolijk van wordt!

 • Trek mooie lingerie aan. Ziet niemand het? Geen probleem, maar je voelt je er wel super vrouwelijk door gedurende de dag!

 • Ga je de deur uit? Kijk even in de spiegel of je haar goed zit en spuit er anders wat droogshampoo in zodat je er iets meer model in kunt kneden.

Last but not least: kijk eens vaker naar jezelf in de spiegel en doe bovenstaande tips vooral voor jezelf. Jij moet je er prettig bij voelen! Het gaat er niet om wat anderen er van vinden, want je gaat vanzelf uitstralen (d.m.v. je kleding, make-up en/of accessoires) hoe je je voelt. You have to feel good about it!


Het is nou eenmaal een bizarre periode en het geeft helemaal niets als je eens een off-dagje hebt waarin je niets anders wilt (en doet!) dan in je joggingpak je favoriete serie kijken met een kop thee en een koekje achter gesloten gordijnen. Zo'n dagen zijn ook ergens goed voor, want het geeft je innerlijke rust en ontspanning. Maar het moet geen 'dipje' worden, of in een sleur geraken!


Het is natuurlijk leuk om iets aan je uiterlijk te doen, maar het is vooral belangrijk dat je goed in je vel zit. Soms gaat alles vanzelf en soms heb je heel wat groene smoothies, vitamientjes, vrolijke liedjes, lange wandelingen, comfort food, oppeppende telefoongesprekken van vrienden of wat dan ook nodig, om je beter te voelen en ervoor te zorgen dat je glas halfvol is in plaats van halfleeg. Dat geeft helemaal niets! Laten we allemaal voor elkaar zorgen, zien als het even met iemand niet goed gaat en helpen waar nodig. Ook deze periode gaat voorbij en dan komen we er sterker uit!


Het belangrijkste voor nu is dat iedereen gezond blijft en ik wens dan ook iedereen heel veel gezondheid, liefde, geluk, innerlijke rust en een sprankje fashion toe! Succes met mijn Coronaproof Style Tips (met een knipoog natuurlijk) ;)


-Liefs Mel-

136 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page